🔗

Du må ta med mat, sengeklær/lakenpose og håndklede. Anbefaler at alle har med _to_ håndkleder; ett lite hånd-håndklæde for kroppsvask og ett til å tørke kroppen med. Vi har forsåvidt mange (9) små hånd-håndklæder, og du kan gjerne benytte deg av ett av dem, forutsatt at du kokvasker det ved avreise!

Ellers må du bare huske passende bekledning. Turjenter har gode tips for sommerbekledning og Christine Oldebråten har supre tips for å unngå å fryse på tur (spesielt vinterstid).

🔗
Vi har en nøkkelboks på hytteveggen. Du får pinkode på sms av meg et døgn før ankomst.
🔗
Ja, det er hovedsakelig 12V strøm (som i en bil), men vi har omformer til 220V (som i et vanlig hus) så vi kan bruke støvsuger. Forøvrig er det radio, cd-spiller, usb-ladere til telefoner med alle kabeltyper (Lightning, USB-C, ...), m.m. på stedet. Du kan altså la laderen ligge igjen i bilen, men ta med en ekstra kabel om dere er mange :-) Strømmen kommer fra solcellepaneler. I de mørkeste vintermånedene kan det bli smått med lading både pga snø på panelene og lite sol. Da er det kjekt at et kraftig Honda-aggregatet kan lade batteriene!
🔗
Det korte svaret er ja. Vi har en frostfri tank under hytta, og så lenge det er vann i den er det vann i springen. Det kan selvsagt gå tomt, men det går måneder mellom hver gang.
🔗

Går den tom må man ned til vannkanten og hente vann i bøtter. Heldigvis er det bare 7m fra hytteveggen :-) Vinterstid må man hakke/bore hull i isen.

Si også fra til meg om at tanken er tom når oppholdet er over så jeg kan fylle på tanken. Vannet er godt og kan selvsagt drikkes.

🔗
Vi har kjøpt et Cinderella gasstoalett som har samme komfort som du er vant med hjemme. Alt blir brent til aske, luktfritt og stille. Eget toalett til tiss.
🔗
Ja, vi har en fullstendig guide for hvordan alt fungererer som ligger på hytta, sammen med turtips. Den finnes i både engelsk og norsk utgave.
🔗

Jeg planlegger alltid for at turen skal bli minst mulig stressende for store og små. Det betyr at jeg legger inn et matstopp på veien opp, slik at man ikke kommer fram til hytta skrubbsulten.

Mellom Drammen og Eggedal er det nesten ingen spisesteder som er verdt å stoppe på, med noen få unntak. Stedene du bør vurdere er Arayas i Åmot (overraskende god thaimat, men traust interiør), Halvorseth Mat og Drikke i Sigdal (pizza), Pookys på Sandsbråten i Sigdal (thaimat) og Borgerstua i Eggedal (god husmannskost og burger, litt kjip pizza).

Ruta via Krøderen (E16 fra Sandvika) er ofte kortere, men du har i prinsippet ett godt spisested på veien, nemlig Krøderen Kro rett før Noresund. Veldig god husmannskost laget fra bunnen av. Barnevennlig.

Min anbefaling, om du tar Sigdalsruta, er å stoppe på Sandsbråten. Der har du innlandsnorges fineste badestrand (ofte veldig varmt vann) og god thaimat fra Pookys rett ved siden. Et svalende bad fulgt av nydelig uteservering med kongeutsikt over elva kan vanskelig slås :)

🔗

Det er mye enklere med bil, men det går an å bruke kollektivtransport. Anbefaler tog+buss fra Oslo-Hønefoss-Åmot-Eggedal, ca 3t (vs 2t med bil). Jeg ville tatt taxi opp på fjellet til parkeringsplassen for å spare meg for 1,5-2t gåing. Er dere flere ville jeg bestilt minibusstaxi på forhånd (ca 500kr).

Jeg har lagt inn noen lenker på kartsiden med både kart fra bygda til fjellet, samt forslag til transport Oslo-Eggedal. Anbefaler EnTur, forøvrig.

🔗
Nei, det er 45 min på ski eller på beina fra parkeringsplassen. Se kartsiden. Vinterstid kan man bli kjørt inn på snøskuter fra Tempelseter.
🔗
Ja, du kjører inn bomveien til Bjørnerudsæter (45 kr kontant eller Vipps til 95488502) og fortsetter til fellesparkeringen, 100m før veien slutter. Se kartsiden.
🔗
Det er ikke noe problem å holde seg ren og velduftende på hytta; klut og såpevann får en langt :) Anbefaler å ta med en klut og et håndklede per person. Klut til kroppsvask etter tur (kok opp en kjele vann og ha i vasken), og ett til å tørke kroppen med.

Det er dusj på stedet, men det er noen praktiske begrensninger ... Det innebærer at man må koke opp vann på forhånd, blande til passe temperatur i 10l bøtter og dusje kjapt. Sjeldent man gidder det på en helgetur, men i påsken blir det alltid en dusj :)

🔗
9. Dobbeltseng (2), gjesterom med køyeseng (2) og sovesofa (1), todelt hems med 2+2 madrasser. Plass til flere barn.
🔗
Det er inkludert.
🔗
Mange. Det er en stekeovn som går på gass. Den funker fint til brødbaking og alt annet. Det er også gassbluss for kjapp matlaging, i tillegg til en stor vedfyrt ovn som både har ovnskammer man kan steke stek i og store overflate man kan koke opp flere kasseroller samtidig.
🔗
Kniver (ikke de skarpeste, men vi har knivskjerper!), fjeler, stekepanner, kasseroller, jerngryte og vaffeljern.
🔗
Når jeg setter garn får jeg masse sik og noen få ørret, men jeg kan desverre ingenting om stangfiske. Du trenger fiskekort, men det kan du kjøpe via appen Angler ID! Du kan også kjøpe fysisk fiskekort i turistinfoen i Eggedal. I Eggedal får man også kjøpt mark (også i Solbua i Prestfoss).
🔗
Det er dessverre dårlig med fiskeutstyr. Vi får kanskje forbedret dette ila vinteren 2021.
🔗
Nei, dessverre, men det finnes mange i områdene rundt. Denne siden har mange relevante kameraer (blant annet Tempelseter og Gråfjell), og Høgevarde hyttefelt har også noen.
🔗
Ja, kan bli kjørt inn fra Tempelseter, som er utgangspunktet for løypemaskinene, så lenge det er nok snø (typisk sent desember). Anbefaler dette spesielt om man har mye å bære på. Jeg setter deg i kontakt med en løyvehaver. Kostnad ca 800kr hver vei.
🔗
Ikke helt fram til hytta, men minst halve veien, avhengig av om man går fra Skallandslia eller Tempelseter. De oppkjørte løypene er under ti minutter rolig skigange fra hytta. Se kartsiden for løypestatus m.m.
🔗
Vinterstid anbefaler jeg de som ikke har vært på hytta før å benytte seg av snøskutertransport. Det blir tidlig mørkt og det er greit å ha snøskuterspor å følge (om det ikke er plass på sleden).
🔗
Ja, det finnes både krydder, mel, pasta og hermetikk man kan bruke der inne, men vi har ikke en oppdatert indeks. Du kan være ganske sikker på at det er nok salt og kanel :D