Sist vinter hadde vi virkelig ikke hellet med oss. Først kom en orkan i slutten november 2021 med de sterkeste vindene man har registrert i Sigdal. Vindkastene kom opp i 52 meter i sekunden (omtrent 200 km/t) - så sterkt at mosen ble skrellet av fjellknausene rundt 😱 Ekstreme vindkast opp til 52 m/s (Ekstern rapport)

Ojsann

Hytta gikk det ikke så bra med heller: torvholdstokkene ble revet av, med følgen av at torvtaket ble løftet undenfra som et seil og kastet over på andre siden av hytta. Så ut som en atombombe hadde slått ned, men det gikk bedre med oss enn med nabohytta som ble flyttet en halvmeter av grunnmuren og måtte rives! Det resulterte i en artikkel i Bygdeposten (skjermdump).

Nuvel, det kunne gått verre. Selv om torva, asfaltpappen og knotteplasten gikk føyken, pipa ble ødelagt, solcellepanelene ble kastet av, båten ødelagt og det ble mye styr så var nå fremdeles plankelaget, isolasjonen og vindsperra igjen. Da kunne i hvert fall hytta muligens brukes i løpet av vinteren, tenkte jeg. Og etter litt nødhjelp fra noen karer fra Frøyse Bygg fikk vi skrudd på plass asfaltpapp så det var tett før snøen kom. Deilig å kunne slappe av litt.

Gyda kommer

Men så kom januar og Gyda …

Og dermed var det gjort. Taket var nå helt ødelagt. Jeg håpet lenge at det skulle bli fikset i løpet av vinteren, men takstmannen til Storebrand hadde ikke en gang fått sett på skadene før etter tre måneder. Sykt dårlig levert av Storebrand sammenlignet med Gjensidige, som håndterte første skade.

I slutten av juni fikk jeg omsider tak i han som skulle prosjektere for Storebrand og det beste han kunne komme var at de håpet å kunne starte opp i august. Nå er vi to uker inn i august og ingenting har skjedd og ingen har latt høre fra seg eller svart på epost eller SMS. Ikke imponert :/

Forbedringer

På min side hadde jeg allerede i februar fått kontrahert byggingeniør Johan Breistein til å lage tegninger på en forsterkning av taket så jeg skulle slippe dette igjen. Det innebærer blant annet armering av torva med hønsenetting som skal skrus fast i taket, samt nye, kraftigere fester av panelene til bærende bjelker i taket med godkjent tetting. Så får vi bare se om Polygon greier å fikse det før vinteren er her igjen :) Tegninger