Google Maps: for bilnavigasjon til parkeringsplassen

Det enkleste er å legge inn Bjørnerudsæterveien 174 i bilnavigasjonsdingsen din og kjøre i vei. Dette er adressen til hytta som ligger ved siden av parkeringsplassen. Du kan også ta en titt på dette spesialkartet for Google Maps for å se interessepunkter med bilder fra nærområdet.

Google Maps: fra parkeringsplassen til hytta

Jeg har nå (november 2021) lagt inn gåveien (gps-spor) fra parkeringsplassen og fram til hytta. Det er den letteste veien å gå og samsvarer med den som ligger i kartet “Gåvei” under. Den er lett å følge, men ta med hodelykt om du kommer sent; folk har hatt en tendens til å havne for langt øst når de prater og koser seg :)

Google Maps: vinterstid

På ski inn til hytta fra Skalland eller Tempelseter, såvel som turer i nærområdet. Du kan også laste ned disse offline for bruk med en app. Bare følg lenken, trykk på de tre prikkene for å få vist menyen og velg “Last ned som KML”. Funker med mange ordentlige kart-apper, som Norgeskart Friluftsliv, f.eks. Da er man ikke avhengig av nett.

Elektroniske topografiske kart over vidda

KMZ/KML-filer for kart-apper

  • Gåvei sommerstid [KMZ, KML]. Eksport fra Google Maps

Kart for utskrift

Fjellområdet

Har laget et spesialkart for området Haglebu-Eggedal-Tempelseter-Høgevarde. Du kan laste det ned via denne lenken (obs: stort, 40MB).

Gåvei

Hiking route

GPS-koordinater

Koordinatene til hytta er

EU89, lat/long

NORD
60,2973°
ØST
9,3493°

EU89, sone UTM-33

NORD
6697905,65
ØST
187916,09

Offentlig transport

Om du ikke har bil går det fint an å komme seg til hytta, men det tar lenger tid og du bør antagelig justere lengden på oppholdet ditt for å matche busstider.

Best-case reise (gitt Oslo som utgangspunkt) tar 3t (bare 45 min mer enn bil):

  1. Oslo-Drammen-Åmot-Eggedal, 2h 44m (buss-buss-buss)
  2. Eggedal sentrum - parkeringsplassen, 15min (taxi)

Snødybde og skispor