Forhistorie

Så lenge jeg kan huske har vi hatt problemer med vindnedslag i peisen og ovnene når høststormene kommer og Nordavinden virkelig slår til. Når dette har inntruffet har det vært nødvendig å klatre opp på taket og spenne en papplate eller presenning foran hullene på nordsiden av pipa.

På tide å fikse dette!

Det har jo vært en hack. Og hacks er ok når det bare er meg selv, men med utleie er ikke dette vært en holdbar langtidsløsning. Så da tenkte jeg endelig å gjøre noe med det da jeg var her i august. Fram med noe gammel mørtel, vinkelsliper og smækk-smækk: null presenning mer. Nå var det noe skikkelig holdbart der i steden. #stolt

gjenmurt pipe

Ojda

Det var visst ikke så lurt. For når nestemann kom på hytta viste det seg at vi nå hadde fått et nytt problem. Et verre problem. For nå fikk man hyppig problemer med vindnedslag fra sør. Vinden har jo selvsagt ingen steder å gå når den kommer sørfra og søker nedover i pipeløpet.

Ny runde

Når jeg kommer opp til helga nå skal jeg forsøke å gjøre noe med dette:

  • slå ut det jeg murte ut på vesthullet
  • lukke sørsiden også

Da håper jeg at jeg får en gjennomgående vindtunnel i øst-vest-retning som løser problemet, men jeg har ingen garanti for at det funker. Noe av problemet er at det er tre utløp i pipa. Funker ikke dette så tester jeg å kjøpe tre Dragon til våren. Men det blir styggere og koster fort ti tusen :(

Addendum etter fiksing:

Det viste seg at det gikk ikke an å kun få gjennomgående trekk, siden pipa var lukket på midten, så dermed endte jeg opp med kun å slå ut siden. Det er derfor nå kun stengt på nordsiden. Virker å fungere fint, så vidt jeg kan se.